ombytta roller

Kul att när man sett fram emot att komma hem, bli lite omhändertagen av föräldrarna, få lagad mat å bara inte behöva göra speciellt mycket så blir det helt tvärtom. Det är istället jag som tar hand om dem, båda har legat som döda fiskar i sängen hela dagen. Jag har diskat, städat, vart å handlat, fixat mat underhållit med musik (fast det sistnämda gör jag ju så gärna). Känner mig som en riktig husmor, det är ändå lite kul, typ... Men ser ut som om jag får åka till Irland utan dom, om det finns några bussbiljetter kvar till flygplatsen. Imorgon får dom dock klara sig utan mig lite, ska åka till musikskolan, träffa min gamla lärare å va med på klarinettgemensam hoppas på att få träffa två kära vänner senare mot eftermiddagen/kvällen också.
Nä, nu ska jag koka te å invänta Solsidan (fantastiskt med lite tv-tittande, tom reklamen är lite rolig när man är så ovan).

can you hear the bird sing







några favoritbilder från gågna somrar

Sitter hemma i väners, inatt kom massa snö och jag längtar otrooooligt mycket till sommaren!!!
Mamma är sjuk och pappa slog i huvudet å fick en lätt hjärnskakning eller nått efter att jag frågade om han kunde få in huvudet mot knäna, (fråga mig inte varför...) varpå han såklart skulle testa. Vilket resulterade i ett lagom dramatiskt fall mitt under fredagsmyset. När han kommer till jobbet på måndag lär det ju se ut som om han sysslat med allt annat än fredagsmys i helgen, snarare vart ute för krogslagsmål. Måste erkänna att jag skrattade ganska rejält när han stod framför spegeln och åhmade sig, men han skrattade med mig så det var okej. Nog tur jag är hemma å tar hand om dom lite. Men imorgon åker jag nog till göteborg för fint umgänge.
Nu-sova.

vår!!!





Det börjar äntligen bli lite vår här nere i skåneland. Såg fina vårtecken i helgen när jag å Emma tog en promenad i kungsparken. Skulle ju vart mycket mysigare om man kunde fått gå i "riktig" natur istället, men får nöja mig med park tills vidare... Åker ändå hem till väners på torsdag, där är det väl dock inte vår men tisdagen därpå får jag iaf vår, på Irland!!
För övrigt har det inte hänt så mycket i helgen, har vart lugnt vilket faktiskt var ganska skönt. Spelade konsert, orkesterprojekt med skolan, det gick finfint tycker jag och jag fick det bekräftat när jag efteråt fick ett sms av min lärare - "Du spelade ju fantastiskt!!!" Han är annars ganska sparsam med sånna komplimanger så den kommentaren gjorde min dag lite.

what´s under the hood of your irony

Igår var en härligt spontan dag, eller eftermiddag/kväll iaf...Det började med att jag å natalie satt i skolan, båda ganska less på allt så vi bestämde oss för att gå på moderna muséet, vilket vi gjorde. Sedan rullade det på, det blev mysigt fika med supergod chokladtårta på ett utefik (tack malmö för alla mysiga värmegrejer som finns överallt
även fast det tydligen är sjukt miljöskadligt, men just när man sitter där å fryser känns det som en bra grej, aja), sen hamnade vi på en bar med afterwork, vin för 35 spänn, jo man tackar! Alla folk sprang dock runt i kavajer och man kunde inte se någon med nån annan färg på kläderna än svart, vitt och grått. Men vi kompenserade det hela med att dra till Babel där de istället var klädda i harembyxor och stora, härligt färglada klänningar, jag trivdes som fisken i vattnet! De dansade konstdans och spelade (vad ska man kalla det?) spirituell musik. Alla satt på golvet och det slutade med att vi satt och improviserade på massa olika flöjter.
Idag har jag haft kvalitetstid med mig själv. Satt ute på balkongen barbent i bara klänning å solade, hur gött som helst! Inbillade mig att jag till och med fick lite färg. Sedan har jag vandrat runt på stan i flera timmar, provat massa fina kläder på second hand, fyndat på loppis, hängt i bokaffär och kollat in folk på stan i solskenet. Väl hemma har jag fått ihop sex matlådor och snart får jag besök av fina flickor. Ibland är livet fint.

ostämd gitarr, plastklarinett, kraschade glas, för mycket vin och för lite sömn. Inspelning klockan tio dagen därpå, yeah..






RSS 2.0