Barnmagnet

Har faktiskt vart rätt duktig på att dokumentera min helg som vart fin.
Fredagsmys med tjejerna, diverse födelsedagsfestligheter och idag har
jag suttit barnvakt, jättekul! Lekt med lego, hoppat i sängen, pärlat,
lekt kurragömma, dansat och kollat på film och så är jag nu 400kr rikare,
lätt värt!

inspiration

Sist jag var hemma i Vänersborg besökta jag såklart Erikshjälpen där jag köpte en diktbok ("Tolv moderna poeter"). Tänkte dela med mig av en dikt som jag fastnat för


Kyssande vind

Han kom som en vind.
Vad bryr sig en vind om förbud?
Han kysste din kind,
han kysste allt blod till din hud.
Det borde ha stannat därvid:
du var ju en annans, blott lånad
en kväll i syrenernas tid
och gullregnens månad.

Han kysste ditt öra, ditt hår.
Vad fäster en vind
sig vid om han får?
På ögonen kysstes du blind.
Du ville, förstås, ej alls
i början besvara hans trånad.
Men snart låg din arm om hans hals
i gullregnens månad.


Från din mun har han kysst
det sista av motstånd som fanns.
Din mun ligger tyst
med halvöppna läppar mot hans.
Det kommer en vind och går:
och hela din världsbild rasar
för en fläkt från syrenernas vår
och gullregnens klasar.

Text: Hjalmar Gullberg

motivation, vart tog du vägen?

Har vart så otroligt omotiverad det senaste. Jag tror det är därför att jag går å grubblar för mycket. Jag har också fått för mig att jag ska ta ett uppehållsår och gå folkis. Så jag liksom tänker bara på det så skiter i att det går skit med spelet just nu, fast nej, det gör jag ju inte alls men ah.. Ska bara få igenom ett uppehåll, ska prata med min lärare imorgon. Om allt då blir som jag vill så kommer jag hålla till i Linköping till hösten, vore grymt. Folkis känns ändå som något man borde ha gjort i sitt liv, det verkar så mysigt!
Helgen har vart fin iaf, i fredgas var det övernattningsmys och igår en övningsfri heldag på stan vilket medförde att plånboken nu ekar lite men det var värt. På kvällen hade Malmö besök av vänersborgs bandet Leaders Off, så jag kände att man får ställa upp för sina hemtrakter så drog ihop ett gäng å åkte till debaser. Mycket trevligt.
(bilderna är dock från förra helgen, lyckades glömma kameran hemma hela denna helgen..)



min murgröna är död

Min fasta höll tills igår, jag fick så ont i magen så jag stod inte ut utan gick å köpte mig ett paket yoghurt. Sedan dissade jag "morotssoppan" (vilken bestod av kokta, mixade morötter och vatten, enbart) och åt istället min svampsoppa som jag hade i frysen, något bättre iaf. Livet är så mycket roligare med mat. Och med det här så har jag bestämt mig för att försöka lägga ner lite mer tid på att laga riktig, god mat. Får se hur det går. Mitt gymkort går snart ut vilket jag har haft lite ångest över att jag ska behöva köpa ett nytt, för massa pengar. MEN! En god vän kom på här om dagen att hon har massa yoga, pilates och massa andra tränings-dvd:er hemma. Så idag gick vi å köpte oss var sin yogamatta för att komma igång. Vi fick oss många skratt när vi genomled första passet, och förhoppningsvis kommer träningsverken imorgon. Det vet himla kul och sjukt värt! Förhoppningsvis ska detta bli en rutin i vardagen. Har försökt skaffa mig lite extrajobb genom en hemsida för att skrapa ihop lite pengar att spara till planerad tågluff i sommar. Och det ser ut som om det faktiskt blir av! Ska sitta barnvakt några gånger då och då, ska åka å träffa familjen på Söndag. Sedan är det några andra familjer som hört av sig. Grymt med lite extra klirr i kassan!

fasta

Idag eller igår när jag kom till Malmö började jag min fasta. Tror det var mamma som började prata om det och sen dess har jag varit jättepepp på att göra det. Dels för att se vad som händer med kroppen och om man klarar av det. Också för att få lite disiplin på mig själv, det har det ju inte vart den senaste månaden iaf när jag vart hemma. Så dricker nu bara massa örtte, bär, frukt och grönsaksjuice. Det går ganska bra hittills tycker jag, har faktiskt inte vart sådär megahungrig. Men usch så tråkigt livet är utan mat ändå, det är en så stor del och en socialgrej också. Får se hur länge jag pallar detta, hade tänkt mig en vecka... Det visar sig. Nu ska jag återgå till min "kvällsmat" ötrtte med kamomill...

han är lite bakom flötet så att säga

Otroligt slapp dag. Två promenader,-samma rutt med olika sällskap, övning och funderingar över att köpa en ny dator, kanske imorgon...


"Det är snö i söder, det är snö i norr. Man kan säga att snö är ett vitt begrepp..."

Trettondagsafton. Vad är det egentligen för något frågade vi oss när hela vänersborg verkade ha stängt denna dag. Fick svar av mamma när jag kom hem som fått det förklarat för sig av en arbetskamrat. Det var tydligen då som de tre vise männen kom till jesus (eller så var det på trettondagen, någon av dom iaf). Men varför stänga ner hela stan bara för det? Sedan så klagar de på att de inte är något folk i stan. Nej, konstigt! Efter en fika på ett av stans tre cafér som faktiskt (håll i hatten...) hade öppet! åkte vi till Göteborg och spenderade kvällen med trevligt häng och utgång al la jazzhuset. Kvällen resulterade även i en ny frisyr för min del, en fet lugg! Känns göööör gött faktiskt, alltid kul med lite förändring när det gäller kalufsen på huvudet.



Mössa!

Blev precis klar med min mössa som jag stickat och måste säga att jag är ganska nöjd. Det var ändå min första mössa å jag tycker att den blev supermysig! Nu ska jag gå å lägga mig å kolla i boken "galen i garn", som jag fick av mamma i julklapp, å fundera på nästa projekt!
Gonatt

RSS 2.0